Wat anderen vinden

Dirk Wander
Dirk Wander

Enthousiaste, gemotiveerde instructeur met goede vakkennis.

Legt duidelijk en boeiend uit. Veel voorbeelden en zelf proberen.
Heel interactief. Onstpannen sfeer en vragen stellen kan elk moment.

Veel handige tips die je niet even op het internet vindt.
Handige handouts om mee te nemen en aantekeningen op te maken.
Door de cursus ga je meer durven en proberen met je camera.

Ik vond het knap dat terwijl er cursisten van heel verschillend niveau waren het toch steeds boeiend was en iedereen verder werd geholpen.
We hebben veel gelachen!

Veldles is een must! Daar leer je in heel veel opzichten van.

Anoeska Nas
Anoeska Nas

De veldlessen zijn altijd erg leerzaam.
Wilfred is een enthousiaste fotograaf die je graag de kneepjes van het vak leert. Iedereen kan met zijn eigen camera en op zijn eigen niveau aan de slag en wordt door Wilfred gewaardeerd.

Door de veldlessen ontdek je nieuwe fotogenieke plekjes in de omgeving aangezien de Veldles steeds op een andere locatie is.
Wilfred is in de Veldles laagdrempelig te benaderen met allerhande vragen.

Groet Anoeska Nas

Harold Weeteling
Harold Weeteling

Mijn belangstelling voor fotografie was al in mijn jeugdjaren gewekt door mijn vader die als één van de weinige in de familie een spiegelreflex camera had.
Dus ik had dan ook al na mijn trouwen ook een dergelijke camera. Dit was toen nog allemaal analoog en had dus zo zijn beperkingen met experimenteren, immers elk rolletje moest gekocht en ontwikkeld worden, met alle kosten van dien.
Het gevolg hiervan was dat ik de camera eigenlijk altijd op de automatische stand liet staan. Dit bleef zo ondanks dat ik inmiddels al digitaal fotografeer. Dat was jammer omdat er veel meer mogelijk is met mijn toestel.
Toen ik dan ook een folder in de bus kreeg van Wilfred Chevalking heb ik besloten om een al langer gekoesterde wens eens werkelijkheid te laten worden, namelijk een cursus volgen om meer uit mijn camera te halen.
Ik heb inmiddels de basiscursus gevolgd en de vervolg cursus. Tevens heb ik een aantal veldlessen bijgewoond en dit alles aan de hand van een jaarabonnement. De cursus begint echt heel basic, nl. de werking en de principes van de camera. Een aantal dingen wist ik uiteraard al maar er waren ook echt eyeopeners bij.
Echt leuk vond/vind ik de veldlessen, omdat je hier de geleerde dingen in de praktijk brengt en hier met de instellingen van je camera gaat experimenteren, en Wilfred is dan altijd dichtbij om aanwijzingen of raad te geven. Ook kun je dan volop vragen stellen, niet allen op technisch gebied maar ook op creatief gebied. Dat laatste is voor mij het gebied waar ik nog veel kan leren, en dan is het dus heel leuk als je gelijk feedback krijgt van een professioneel fotograaf.

Reden om dan ook nog maar een strippenkaart aan te schaffen voor nog meer veldlessen.

Wim
Wim

De Fotocursussen heb ik met plezier gevolgd.

Ze waren duidelijk, met veel humor en met voldoende mogelijkheden om vragen te stellen.
Elke keer werd kort de les(sen) van de vorige keer herhaalt. Het is echt een aanrader om de cursus te volgen, je gaat meer op de specifieke dingen letten waar aan je anders aan voorbij gaat.

Bedankt Wilfred!
Groet van Wim.

Margriet Stamhuis
Margriet Stamhuis

De basiscursus is echt een aanrader als je niet op “de automatische piloot" foto’s wilt maken maar “alles lekker zelf wilt doen”

In vier avonden leer je wat het verschil is tussen foto’s maken op basis van de sluitertijd of het diafragma. Woorden waar je aan het begin van de cursus misschien geen weet van hebt maar die gedurende de cursus betekenis krijgen en gaan leven.

Je leert wat de instellingen op je camera betekenen en ziet dat een kleine verandering grote gevolgen kan hebben. …jammer dat de cursus ’s avonds was want ik wilde het liefst meteen daarna aan de slag!

Nicolle Coiffures
Nicolle Coiffures

Ik heb een spiegelreflex camera en tot vorig jaar fotografeerde ik alleen op de automatische stand.
Gelukkig is na een aantal lessen van Studio Chevalking daar verandering in gekomen.
Temidden van een gezellige groep mensen, met allemaal dezelfde interesse, wordt er op een duidelijke en plezierige manier uitleg gegeven over het desbetreffende item.

Verbluffend wat ik allemaal geleerd heb en ik kijk uit naar de volgende keer!

Groeten Nicole

Ben
Ben

Heb in het verleden een paar lessen gehad en heb deze als zeer prettig ervaren het was vooral de manier van uitleg goed te begrijpen voor iedereen.
Ook de veldlessen waren zeer boeiend, heb veel plezier aan de lessen gehad. Maar ook de les over flitsen en camera kennis waren ZEER goed.
BEDANKT

Ben

Charlotte Reijers
Charlotte Reijers

Begin 2013 heb ik een spiegelreflexcamera gekocht en heb ik bij studio chevalking de basiscursus, vervolgcursus en veldlessen gevolgd.
De lessen zijn heel praktisch waarbij je zelf veel gaat oefenen. In combinatie met de passie en het enthousiasme waarin les gegeven wordt heb ik veel geleerd. Daarnaast is het heel persoonlijk en op maat waardoor je steeds een stap verder komt.

Voor mij een perfecte opstap in de fotografiewereld!

André
André

Hallo,

Mijn naam is André, ook ik ben op fotocursus bij Wilfred geweest. Ik was op zoek naar een fotograaf die mij in theorie en praktijk iets beter met mijn kamera kon leren omgaan. Nou die heb ik gevonden, theorie hoort erbij maar de veldlessen van Wilfred spreken mij nog het meest aan.

Wilfred die samen met jou in het gras gaat liggen om juist op een andere manier een foto te maken. veel heb ik ervan geleerd en als het even kan ga ik mee op veldles.

Groeten André.

Gerry Jansen
Gerry Jansen

Een camera kopen is zo gebeurd, maar dan komt het, hoe maak je mooie foto’s.

Een flyer attendeerde mij er op dat bij studio Chevalking foto cursussen werden gegeven.
Inmiddels heb ik de basis cursus gevolgd en ben met mijn vervolg cursus bezig. Wat ik als zeer prettig ervaar is dat Wilfred het stap voor stap op een zeer duidelijke en begrijpelijke manier kan uitleggen.
De sheets met een samenvatting geven de mogelijkheid om het naderhand nog eens terug te lezen. Met de veldlessen kun je de opgedane kennis in de praktijk toepassen.
Het heeft mij geholpen anders naar fotografie te kijken en mooiere foto’s te maken.
Gerry Jansen

Marleen
Marleen

Na enige oriëntatie op het gebied van fotografie cursussen kwam ik tot de conclusie dat een dergelijke cursus mij veel geld en tijd zou gaan kosten. Jammer...

Gelukkig viel toen de folder van Studio Chevalking in de bus. Zes lessen met uitleg over de basis van fotograferen met een spiegelreflex fotocamera. En voor een zeer aantrekkelijke prijs! Het feit dat er instructie gegeven wordt door een fotograaf die uit het basisonderwijs komt heeft mij over de streep getrokken. Ik ging er vanuit dat zijn onderwijservaring gelijk stond aan begrijpelijke uitleg ipv instructie in enkel vaktermen.

Al na de eerste les was ik zeer enthousiast! Begrijpelijke uitleg, alle vragen konden worden gesteld en geen stapel huiswerk mee, maar de vrijheid om zelf te oefenen met de opgedane kennis.
Na de eerste cursus was het voor mij een logische stap om ook met de fotograaf mee het veld in te gaan. Wederom leuke tips gekregen die ter plaatse toegepast konden worden.

Intussen heb ik diverse workshops en de cursus Lightroom gevolgd.
Ik kan het iedereen aanraden! Van jong tot oud, meer, minder of zelfs helemaal niet ervaren, iedereen zal waardevolle kennis opdoen bij Studio Chevalking.

Rosanne Weijers
Rosanne Weijers
Martijn Menschaar
Martijn Menschaar

Na mijn aanschaf van een systeem camera heb ik een aantal lessen bij Wilfred gevolgd. Wat opvalt is zijn enthousiasme voor de fotografie en zijn uitgebreide kennis die hij op een even enthousiaste manier op zijn cursisten weet over te brengen. Als ik eens een foto maak in de stand “automatisch” denk ik meteen “oeps, dat mag niet van Wilfred”.
Ik kan het iedereen met een systeem camera aanraden om een aantal lessen te volgen en vergeet de veldlessen niet!