Harold Weeteling

Mijn belangstelling voor fotografie was al in mijn jeugdjaren gewekt door mijn vader die als één van de weinige in de familie een spiegelreflex camera had. Dus ik had dan ook al na mijn trouwen ook een dergelijke camera. Dit was toen nog allemaal analoog en had dus zo zijn beperkingen met experimenteren, immers elk rolletje moest gekocht en ontwikkeld worden, met alle kosten van dien.

Het gevolg hiervan was dat ik de camera eigenlijk altijd op de automatische stand liet staan. Dit bleef zo ondanks dat ik inmiddels al digitaal fotografeer. Dat was jammer omdat er veel meer mogelijk is met mijn toestel.

Toen ik dan ook een folder in de bus kreeg van Wilfred Chevalking heb ik besloten om een al langer gekoesterde wens eens werkelijkheid te laten worden, namelijk een cursus volgen om meer uit mijn camera te halen. Ik heb inmiddels de basiscursus gevolgd en de vervolg cursus. Tevens heb ik een aantal veldlessen bijgewoond en dit alles aan de hand van een jaarabonnement.

De cursus begint echt heel basic, nl. de werking en de principes van de camera. Een aantal dingen wist ik uiteraard al maar er waren ook echt eyeopeners bij. Echt leuk vond/vind ik de veldlessen, omdat je hier de geleerde dingen in de praktijk brengt en hier met de instellingen van je camera gaat experimenteren, en Wilfred is dan altijd dichtbij om aanwijzingen of raad te geven. Ook kun je dan volop vragen stellen, niet allen op technisch gebied maar ook op creatief gebied. Dat laatste is voor mij het gebied waar ik nog veel kan leren, en dan is het dus heel leuk als je gelijk feedback krijgt van een professioneel fotograaf.

Reden om dan ook nog maar een strippenkaart aan te schaffen voor nog meer veldlessen.

Harold Weeteling

Reacties uitgeschakeld voor Harold Weeteling